<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

5 tips til høy rangering på TripAdvisor

Skrevet av Merete Raabe Frantsen | 30. aug 2019

Driver du serveringssted og er usikker på hvordan du skal håndtere TripAdvisor? Da må du lese dette!

 

Turistenes reisehåndbok

Tjenesten har flere hundre millioner brukere over hele verden, er tilgjengelig i 49 markeder og brukes på 28 språk. På et fremmed sted er TripAdvisor et populært verktøy å bruke for tilreisende på leting etter anbefalte steder å spise, overnatte og finne de beste opplevelsene. En utenlandsk turist vet fint lite om den norske smilefjesordninger og forskrifter fra Mattilsynet. Med TripAdvisor i lomma er veien kort for å finne frem til det sanne bildet av beste anbefalingene fra andre reisende.

 

Gjennomførte algoritmer

En sulten gjest bruker ikke mange klikk inn på TripAdvisor for å få oversikten og bestemme seg for hvor han eller hun skal spise. Da er det en stor fordel for deg om din restaurant kommer høyt opp på lista! Rangeringen av spisestedene på tjenesten blir beregnet ut fra nøye kalkulerte beregninger, hovedsakelig ut fra resultater fra tidligere gjester. Her er noen tips til å få en god rangering på TripAdvisor:

 

1. Mange grønne bobler gir høy score

De fem grønne boblene gir en indikasjon på gjestenes helhetlige inntrykk av restauranten. Et høyt antall grønne bobler gir høy score.

 

2. Nyere innlegg har høyere verdi enn gamle

Internett er et levende medium, og ferskhet er viktig. Nyere innlegg får ofte høyere score enn andre. Det lønner seg å være dagsaktuell!

 

3. Et høyt antall anmeldelser

Nettbrukere lar seg ikke lure. Når leseren skal scrolle gjennom et bredt utvalg restauranter, gir det ekstra høy troverdighet når det er et stort antall gjester som har gitt de gode poengscorene.

 


Tips til å unngå dårlige tilbakemeldinger:

- Skaff ferske kommentarer: Invitere til arrangementer med litt nye opplevelser. Kan dere lage en ny vri på menyen, dele ut en liten smaksprøver eller annet som kan overgå gjestens forventninger?

- TripAdvisor utvikler stadig algoritmene sine, så det er lurt å følge med i utviklingen og kanskje dere som brukere kan dele noen erfaringer med tjenesten selv?

- Ta gjerne et søk selv og se hva gjestene sier om de best rangerte stedene verden rundt!


 

4. Vær tålmodig!

Disse faktorene virker sammen over tid. Legg en plan og tenkt langsiktig, og sørg for å samle inn gode anmeldelser jevnlig. Det er viktig å ha et høyt nivå på servicen til enhver tid og at kundeforventninger innfris. Sett gjerne opp små informasjonsskilt og klistremerker i restauranten som minner gjesten på å gi en tilbakemelding etter besøket sitt.

 


Belønning til gjesten

Vi har sett eksempler på restauranter som oppfordrer gjestene sine til å skrive anmeldelser, positive eller negative, og deler deretter ut en gratis is til barna som takk. Servitøren informerer om dette når gjestene tar bestillingen, og gjestene nyter et godt måltid mens de gjør seg opp en mening om stedet. Slike grep genererer ofte enormt mye engasjement hos gjestene.


 

5. Smarte verktøy

TripAdvisor har en rekke verktøy og partnerskapsavtaler for kunne bruke tilbakemeldinger til direkte måling av resultater og beregninger for videre drift. Dere kan også opparbeide dere et såkalt anbefalingsmerke, som kan være avgjørende i markedsføringen, spesielt overfor tilreisende gjester. Du har sikkert sett dem; diskret plassert på bardisken eller ved kassaområdet.

 

190730_Trender_bilde2(Servicegrossistene)

Det kan lønne seg å ha kontroll på disse ikonene og funksjonen når du skal oppnå gode rangeringer på TripAdvisor.

 


Visste du at:

Anmeldelser påvirker bedrifter innenfor et område. Om én bedrift får gode rangeringer, påvirker dette plasseringen av flere av bedriftene i området.


 

Hva er TripAdvisor-gjestene opptatte av?

- «Digg mat av høy kvalitet.»

- God service og at serveringsstedet lever opp til forventningene. Det er skuffende for gjesten om dere går tom for varer og ikke kan lage signaturrettene de har lest så mange gode anmeldelser om!

- Et godt sted å være: Rent og pent, god temperatur, lite støy og forstyrrelser, orden og hyggelig betjening. God stemning.

- Menyer med mat som alle kan spise: Inkludering er viktig!

- Autentisk atmosfære og entusiasme for maten og gjesten. Få gjesten til å føle seg spesiell.

- Beliggenhet: I nærheten av flott natur eller sentralt og tilgjengelig, helst i gangavstand til hoteller eller attraksjoner.

- Velsmakende mat: Mat som får gjesten til å komme igjen. Gjester som sier de kom tilbake for å spise flere dager, gir også høy score, – flere ganger!

 

Husk:

- Folk klager ofte ikke på høye priser, så sant forventningen til mat og service opprettholdes.

- Sørg for at forventningen er på plass. En kommentarer som: «Litt liten meny, men det gjenspeiles bare i at det er laget fra bunnen av», resulterte likevel i 5 bobler fra gjesten.

- Vær klar over at det også finnes falske anmeldere der ut. Hold øynene åpne og meld fra til TripAdvisor om du har en mistanke.

 

Les flere tips fra TripAdvisor her: https://no.tripadvisor.com/TripAdvisorInsights/w765

 

Få innsikt i de siste trendene i serveringsbransjen

 

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen