<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

7 fordeler ved digital meny i restauranten

Skrevet av Ronny Skoglund | 02. okt 2020

Det krever kanskje litt innsats å komme i gang, men har du først fått satt opp en ryddig, digital og fleksibel versjon av menyen din, har du et hav av muligheter.

 

Det finnes to vanlige måter å gjøre menyen din digital på:

 

1. Redigerbare menyer

Fleksible menyer for skjerm har virkelig spredd seg som er farsott i bransjen de siste årene. Dette er løsninger der du kanskje har flere skjermer plassert rundt i restauranten, eller der dere har en godt fungerende hjemmesideløsning eller en egen app, som du og kollegene dine enkelt kan administrere og oppdatere selv. Mangler du ingredienser til en rett, kan du med få tastetrykk fjerne hele retten fra menyen. Har grossisten din fått tak i en ekstra spennende sesongvare? Da kan du endre menyen på dagen om du vil. Du kan faktisk få tak i skjermsystemer til slike løsninger relativt rimelig og få god hjelp og veiledning av bedrifter som sitter med ekspertise på den tekniske biten.

 

2. Menyer knyttet til bestillingssystemer

Skal du gå litt mer avansert til verks, kan du sette opp alle rettene dine i et eget bestillingssystem. Hele bestillingsprosessen og alle betalingsløsninger kan integreres i denne, slik at gjesten kan bestille og betale for maten i én og samme operasjon. Du kan for eksempel bruke touchskjermer eller nettbrett i restauranten, eller legge til rette for at kunden kan bestille på sin egen telefon. I de siste årene har stadig flere restaurantkonsepter startet med dette, og det finnes mange nesten-ferdige løsninger på markedet som bare venter på din personlige touch. Finn ut hva som fungerer best sammen med de bestillings- og betalingssystemene du allerede bruker.

 

 

7 fordeler med digital meny 

 

1. Nå ut med informasjon raskere

Etter hvert, når du får god trening, er det ikke mange tastetrykkene som skal til for å få menyen din ut i den store verden. Du slipper fordyrende runder til trykkerier og langsomme beslutningsprosesser. Digitale menyer kan enkelt oppdateres så ofte, eller så sjeldent, som du selv ønsker.

 

2. Smittemessig smart!

Har du den digitale menyen på tavler i restauranten eller på gjestenes egne mobiler, slipper servitører å dele ut, rydde inn og tørke av menyene mellom hver gjest. Slik blir det lettere å holde avstand, og restauranten blir litt mer smittevennlig for både gjester og ansatte.

 

3. Nærmere den digitale gjesten

På sett og vis kommer du litt nærmere gjesten når gjesten kan ha menyen din på en mobilskjerm i lomma si. Kanskje det også er lettere for gjesten å velge deg igjen når han/hun vet at du er digitalt tilgjengelig? Publiserer du i tillegg menyen i sosiale medier eller på restaurantens egen Facebook-side, åpner du muligheten for direkte kommunikasjon med gjestene dine. Har du opplevd å få «likes» på en meny før? – Den muligheten har du nå!

 

4. Tydeligere merkevare

Digitale løsninger gir mulighet for å skape spennende informasjonsflater som kan hjelpe deg med å forme og styrke profilen til serveringsstedet. Dere kan utfolde dere med logografikk, en egen touch på bilder og fonter, levende eller statiske uttrykk. Her har du mulighet til å skape blikkfang!

 

5. Praktiske funksjoner

Det har begynt å dukke opp mange fine ekstraløsninger i de digitale oppsettene, og noen funksjoner er direkte praktiske verktøy for deg og for gjesten din. Sett opp en nettløsning for bordbestilling, for eksempel, eller hva med en digital tracker som dukker opp for gjesten når bestillingen er gjort? - Så kan gjesten selv følge med på prosessen frem til pizzaen ligger på trappa.

 

6. God investering for fremtiden

Vi blir mer og mer digitale, enten vi ønsker det eller ikke. Se bare hvor avhengige vi er blitt av smarttelefonen! Spesielt i perioden med pandemien som herjer: Den digitale utviklingen skjer i lynfart, og bruken av digital kommunikasjon har eksplodert. Det kan lønne seg å henge med!

 

7. En mer effektiv restaurantdrift

Visste du at noen løsninger også åpner for til å kunne krysspublisere innhold på websider og i sosiale medier i nærmest ett og samme tastetrykk? – Smart for deg som har en travel restauranthverdag, og praktisk nå i tider der tingene endrer seg litt fortere enn man har kontroll på.

 

digital meny.SG

Skjermløsninger er mer hygieniske enn papirmenyer. I perioder med smittefare kan restauranten gjøre ytterligere grep for å trygge gjesten: For eksempel drive hyppig desinfisering og legge frem engangshansker til kundene.

 

 

Visningsmuligheter

Før du setter i gang med å sette opp en meny digitalt, er det smart å tenke gjennom hvilke flater og i hvilke medier du ønsker å bruke. Kanskje du vil ha en skjermløsning ved disken som viser dagens retter, eller ønsker en digital flate i vinduet mot gaten eller i inngangspartiet? Mobile nettbrett kan også være praktisk, eller kanskje du kan ha en touchskjerm integrert i bordplaten der gjestene sitter? Du kan også dele digitale menyer på nett eller gjennom en egen restaurant-app, slik at gjesten kan bruke sin egen mobil.

 

Det finnes mange som kan hjelpe deg. Har du idé, bilder, tekst og annet grunnlag klart, skal prosessen med å sette opp en digital menyløsning gå ganske fort.

 

Les også:

 

 

 

Hygieneveileder for restauranter

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen