<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

7 takeawayfavoritter du burde ha på menyen

Skrevet av Ronny Skoglund | 30. okt 2020

Om du allerede driver takeaway, har du kanskje en god oversikt over hva som selger hos deg. Men det er alltid greit å vite hva som virkelig selger, spesielt i tider når vi må snu litt ekstra på krona.

 

1) Den velkjente klassikeren

Det er fortsatt burger og pizza som stikker av med popularitets-seieren på norske takeaway-menyer. Store, saftige og fristende burgermenyer er matretter som virkelig stagger sultne mager på farta. Det er ikke for ingenting at vi ser juicy burgere slått opp på store postere, eller pizzaer med fristende topping: – Det selger!

 

2) Restaurantens signatur

Retter med særpreg scorer høyt blant takeaway-favorittene, spesielt i større byer der gjestene har flere serveringssteder å velge mellom. I krisetid trekkes folk mot det som er kjent og kjært, så har du noen lokale spesialretter, kan det være verdt å holde fast ved noen av disse. Spesielt gjelder dette retter som er ærlige og har en troverdig, lokal tilknytning, eller retter som er en viktig for profilen på ditt spisested. Vær tro mot dere selv.

 

 

Fagartikkel_17_2

Stadig nye produkter ser dagens lys på det norske takeawaymarkedet. Hva med en fiskeburger med tare på burgermenyen?

 

 

3) Gå for grønt!

Det kan være mange grunner til at en kunde velger vegetariske alternativer, men én ting er sikkert; disse kundene blir det stadig flere av. Skal du følge trender og samfunnsånd, er det smart å ha en fullgod, vegetarisk fristelse på menyen. Det finnes en rekke smakfulle kjøtterstatninger på markedet, eller kanskje du kan servere salat med en ny vri? Grønne retter i bowl eller wraps snakkes opp i sosiale medier som populære retter på farta, gjerne servert med en kjernesunn juice til.

 

4) Småprodukter som gir mersalg

Uansett hva slags serveringssted du driver og hva slags konsept du har, finnes det produkter som kan tilbys som tillegg til menyen. Såkalte add-ons er produkter eller småretter som ofte gir lite svinn og gir god lønnsomhet. Det kan være småprodukter som er raske å varme opp fra frossen tilstand, og er spennende snacks for gjesten, som for eksempel: Amerikansk-inspirerte mozzarella sticks, onion rings, chilli cheese nuggets, nacho cheese triangles, cheese balls, servert med en dipp eller saus til. Små, urbane salatbarer og kaféer kan servere en liten sidesalat, en mini-dessert, en doughnut, en muffins eller kanskje en yoghurt med granola som en liten ekstrarett. Enkelte serveringssteder satser også på livsstilprodukter med helse- eller miljøfokus: Hjemmelagde eller ferdige shakes og drikker, bars og småkaker. Det finnes alle fasetter av matglade gjester som setter pris på å unne seg å ta med seg en ekstra, liten godbit med seg hjem.

 

5) For søtmonsen

Noen klikk innom Instagram vitner om at søte, fargerike fristelser lokker, spesielt hvis du har noe nytt og litt annerledes å lokke med. Nye vaffel- eller kjeksvarianter, nye smaker, strøssel og sauser i isdisken, for eksempel, eller fristende desserter, shakes og sjokolade. Amerikanske pannekaker, doughnuts, – eller, for den saks skyld; helnorske vafler – er alltid populært for dem som elsker søtt.

 

6) Kjært og eksotisk

Indisk og thai blir av mange kunder sett på som trygge, smakfulle takeawayalternativer. Chop suey eller kung pao, dumplings, vårruller, sushi og kebab er retter som gradvis har jobbet seg inn i norske hjerterøtter. Moderne meksikansk eller street food fra fjerne himmelstrøk ser vi også stadig mer av i det norske take-awaymarkedet. Dette er eksotiske retter som gjesten ikke like lett får til å trylle frem på sin egen kjøkkenbenk.

 

7) Nye smaksvaner

Nye smaker er trendy, og mange gjester er kanskje gått lei av den vante tralten på eget hjemmekjøkken. Da skader det ikke å overraske gjesten og fornye seg litt! Fiskeburger med tare og vegetarprodukter slår stadig nye salgsrekorder. – Og gir du gjesten mulighet til å bytte ut chipsen med søtpotetfries eller regnbuerøtter? Den moderne gjesten vil gjerne bestemme litt selv!

 

Les også: 

 

En guide til takeaway og mersalg

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen