<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

7 tips til å bygge lokal kundelojalitet i din kafé

Skrevet av Frode Olsen | 14. jan 2020

Har du tenkt over hvor ubetalelig det er å ha kunder som kommer igjen og som virkelig bryr seg om serveringsstedet ditt?

 

1. Engasjerte ansatte

En gjest entrer kaféen din, full av forventninger. Noe av det første som gjesten møter, er personen som står bak disken. Et personale som er imøtekommende overfor kunden og som har god kunnskap om produktene dere har i hyllene, har mye å si for inntrykket gjesten sitter igjen med. Personalets personlige engasjement kan bidra til å påvirke gjestens valg og holdning til produktene dere selger. Kommentarer som; “Det er også en av mine favoritter!” eller: «Ja, denne fikk vi nettopp inn, den er rykende fersk!», skaper tillit og engasjement for bakerihåndverket, – en entusiasme som smitter!

 

2. En liten oppmerksomhet

Har du noe i ermet som du vet kan glede gjestene dine? En liten smaksprøve til en trofast gjest, eller snike med en sjokoladebit i handleposen til stamkunder? Små detaljer som viser at du setter pris på kundene som kommer igjen. – Eller rett og slett være litt ekstra oppmerksom, si noen gode ord og ta en hyggelig prat med gjestene som stadig vender tilbake.

 

200114_Bakerihjelperen_bilde2(Servicegrossistene).

Vil du teste ut et nytt produkt for gjestene dine? La dine mest lojale kunder få smake – og si sin mening. En kunde vil sette pris på å få tillit til å påvirke litt!

 

3. Tilby en opplevelse

Mat er kultur og opplevelse. Kan dere bidra med noe i lokalmiljøet, og samtidig tjene noen kroner ekstra? Hva med å presentere nye, spennende smaker på gaten utenfor kaféen på en travel handelsdag, tilby bakekurs eller kaffebryggekurs i kaféen på kveldstid, eller kanskje sette opp en bod med salg av boller og kaffe på en lokal klubbkamp eller under byens store sommerfestival? Vis dere frem i lokalmiljøet med noe nytt og overraskende, og dere vil bli husket av stolte sambygdinger.

 

4. Kjenn din kundekrets

Har dere faste kundegrupper med ulike formål for kaféturen sin? For folk med fleksible jobber, kan det være praktisk å finne et sted med lademuligheter og plass til laptopen. Har dere ofte trillegrupper på besøk, kan du kanskje legge til rette for avgrensede sittegrupper og tilby oppvarming av barnemat som en liten ekstraservice. Små logistikkgrep kan bidra til at kundene dine kommer innom enda litt oftere.

 

5. Lojal markedsføring

Fordelsprogrammer kan være smart å vurdere hvis du ønsker deg lojale kunder. En kunde som går rundt med et bonuskort fra kaféen din i lommeboka si, eller en som føler han har gjort en god handel hos deg ved et tidligere besøk, kommer gjerne tilbake. Vi ser det dukke opp i alle varianter; «Kjøp ni brød, få det tiende gratis», kaféer som tilbyr gratis kaffe ved kjøp av et surdeigsbrød eller deler ut bonuskort på søt gjærbakst. Dette er grep som kan påvirke kunden til å ikke glemme deg og ønske å komme tilbake. Det er kanskje ikke så mye som skal til?

 

6. Lokale forretningsavtaler

Har dere vurdert å kontakte lokale bedrifter og tilby lunsjservering eller møtemat? Ta med noen smaksprøver og fristende menyer og spør om å få komme innom og ta en prat. Får en arbeidstaker en positiv, lokal og kortreist matopplevelse på jobb, kan det vekke en god porsjon lojalitet til deg som leverandør. – Men denne kundegruppen kan lett snu kappen etter vinden, så sørg for å være litt på tå hev og gi litt mer enn forventet innimellom. – Et tips: Her er det litt ekstra smart å bruke emballasje med tydelig logo og avsenderinformasjon. Her har du potensielt et stort publikum!

 

7. Sosiale medier: Vis respons!

Er kaféen aktiv på sosiale medier? Har dere først opprettet en konto eller laget en emneknagg i bedriftens navn, er det lurt å følge godt med! Sørg for å være i forkant og gi ryddige og hyggelige tilbakemeldinger til alle som tar kontakt. Det ligger mye tillit i en god respons, og de digitale kundene blir stadig flere og viktigere.

 

20 gode tips til et lønnsomt bakeriutsalg

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen