<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Aktiviteter som kan trekke flere gjester til ditt bakeri

Skrevet av Merete Raabe Frantsen | 24. jan 2020

Drømmen er å drive et bakeri med fornøyde kunder som stadig kommer innom for en hyggelig handel, eller som har sitt naturlige møtested rundt kafébordene dine. Virkeligheten er ikke alltid helt sånn. Her er noen tips til å få opp aktiviteten i bakeriet:

 

Kjør deres greie

Har dere et signaturbakverk dere er skikkelig gode på? En kringle dere alltid har hatt i utvalget eller en kremkake med et spesielt fyll? Om dere allerede har holdt på noen år, har dere helt sikkert produkter som allerede har blitt en del av bakeriets identitet. Unike produkter kan hjelpe dere til å skille dere ut i mengden, og kundene vil komme tilbake for å få tak i spesialiteten bare dere har. Sørg for å vise godbiten frem, og husk å merke spesialproduktene deres godt med bakeriets egen logo.

 

Sunne fristelser

Kanskje noen av kundene dine ikke har satt sine føtter på bakeriet på lenge, for de forventer at et bakeri bare har usunne varer? Motbevis dette ved sette frem sunne småretter, som yoghurt med granula eller grøt med fargerik og sunn topping. Kanskje dere kan sette opp en bod og tilby en kjernesunn fullkornsgrøt på lokale idrettsarrangementer for å vise dere litt ekstra frem?

 

En liten ekstra «treat»

Enten dere ønsker å skjemme stamgjestene deres litt ekstra, eller om dere generelt ønsker å fremstå som fremoverlente og innovative; en liten smaksprøve er hyggelig og løsner på stemningen: «Vi ønsker stadig å utvikle oss, så hos oss får du av og til en smaksprøve på noe nytt» – selvfølgelig i bytte med en respons fra gjesten.

 

Vis at dere har noe for alle!

Veganere, miljøfokuserte kunder og kunder med spesifikke diettbehov, er voksende kundegrupper med høye krav til deg som driver med servering. Har dere mange gjester med store forventninger, er det lurt å kunne tilby produkter som kan imøtekomme disse kundenes ønsker, – og vise dem tydelig frem. Dere kan ha informasjonsskilt ved disken, delta i kjente merkeordninger, eller kjøre litt større promoteringskampanjer i lokalmiljøet og på sosiale medier. Velsmakende bakevarer med tydelig miljøfokus, gjerne veganprodukter, tiltrekker yngre kundegrupper og er produkter for fremtiden.

 

Konditorkurs

Kan bakeriets eller kaféens lokaler brukes til noe litt annet en kveld? Konditorkurs for barn eller voksne? Bursdagsfeiringer? Baristakurs?

 

Tilby kurs

Har du tenkt over at lokalene til bakeriet kan være attraktivt for flere? Det åpner muligheten for å tilby noe ekstra når bakeriet likevel er stengt. Mange forbrukere drømmer om å kunne briljere på kjøkkenet, og hvem ønsker vel ikke å imponere litt ekstra med lekre bakevarer eller imponerende konditorkunst? Med kunnskapen dere har, kan dere invitere til kurs! Surdeigskurs? Baristakurs? Rawbakst-kurs? Eller arrangere barnebursdager med muffinsbaking som aktivitet? Trenger du hjelp? Din lokale grossist kan sette deg i kontakt med leverandører som har kurs- og aktivitetsopplegg for akkurat din bransje. .

 

Synlighet på viktige dager

Skal handelsstanden arrangere markedsdag i byen? Skal det arrangeres festival i nærområdet? Kan dere øke synligheten ved å sette opp en ekstra aktivitet på utsiden av utsalgsstedet deres, eller bidra med en bod med bakerivarer på arrangementet? Med en vennlig og raus tilstedeværelse, og med et overraskende utvalg produkter i disken, kan dere nå inn til nye kundegrupper.

 

Det gode rykte

Sosiale medier kan være en arena for god publisitet, hvis dere bruker dem klokt. Får dere til en god og positiv tone her, vil gode rykter kunne spre seg raskt til mange. Vær oppmerksom på at dere bør sette av noe ekstra kapasitet til å opprettholde en god aktivitet når dere først har en konto i bedriftens navn. Har dere vurdert å sette i gang en målrettet aktivitet på TripAdvisor eller Google Reviews? Her kan det være smart å ha et godt rykte, spesielt om du ønsker å tiltrekke deg nysgjerrige turister.

 

Tenke utenfor bakeriveggen

Har dere vurdert løsninger for mersalg ved siden av selve bakeriutsalget? Cateringtjenester? Møtemat til lokale bedrifter? Utvide bakeriet til et lite pizzabakeri med alkoholservering på kveldstid? Lunsjmat til turister? Om en tenker litt utenfor bakeriveggen, finnes det mange muligheter til å kunne selge litt ekstra. Hva med å begynne forsiktig med en mobil isvogn i varme sommeruker? Eller kanskje komme innom med en bugnende bakeridisk på hjul til den lokale bedriftens påskehappening?

 

20 gode tips til et lønnsomt bakeriutsalg

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen