<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

De viktigste digitale trendene i restaurantbransjen i 2020

Skrevet av Merete Raabe Frantsen | 20. okt 2020

Hvis det gjøres riktig, kan digitale løsninger hjelpe deg med å spare tid og gjøre restauranthverdagen mer fleksibel for deg og gjesten din. Har du dessuten tenkt over at enkelte datatekniske tiltak også kan bidra til å holde bedre kontroll på hygienen i restauranten?

 

 

I lomma på kunden

Den digitale utviklingen går unna, og mannen i gata tilpasser seg den nye utviklingen i rekordfart. Klarer vi for eksempel nå i 2020 å se for oss en hverdag uten smarttelefonen? – Og henger restauranten din med i utviklingen? Får dere til å snakke med kundene deres der de er? Smarttelefonen åpner for en unik mulighet til å komme helt inn på hver enkelt gjest; mobilen er alltid med. Kundenes egen telefon åpner for mange muligheter for dere som driver restaurant. Her kan dere kommunisere gjennom sosiale medier, vise menyer og legge til rette for bordbestillingsløsninger. I noen restauranter har man flyttet hele bestillings- og betalingssystemet til kundenes mobiler, enten gjennom serveringsstedets egen hjemmeside. Praktisk for gjesten og genialt for deg.

 

Digitale menytavler

Papirutskrifter som aldri er helt oppdaterte, menybøker som ikke henger sammen og servitører som deler ut feil type menyer til sultne gjester. Fysiske menyer kan noen ganger være brysomme og lite praktiske. Med strategisk plasserte menytavler kan du endre menyinnholdet med få tastetrykk og informere mange gjester i restauranten samtidig. Noen typer tavler viser informasjon i statiske eller i levende bilder. Det finnes også tavler og skjermer med mer interaktive løsninger, der gjesten kan klikke seg inn selv. I en digital verden i stadig utvikling vil vi få mange smarte løsninger i nær fremtid, om ikke lenge er kanskje er alle bordene som en stor touch-skjerm hvor kunden i tillegg til å bestille dagens rett kan surfe på YouTube mens du lager maten? – Og stamgjesten blir ønsket velkommen med en personlig hilsen med spørsmål om å bestille det samme som sist?

 

Artikkel8_2

Små, elegante nettbrett plassert i restauranten – eller på disken – har vært populært i bransjen noen år allerede. Her er det enkelt for de ansatte å gjøre endringer i menyen, og praktisk og oversiktlig for kunden å bestille. Bare vær nøye med hygienen og tørk av skjermen ofte i smitteperioder.

 

 

Smarte skjermløsninger

Det finnes etter hvert mange fine løsninger med skjermer som oppdaterer seg automatisk og som «lever» med i alt som skjer i restauranten. I stadig flere fastfoodkjeder og fast casual-kjeder ser vi blant annet at skjermer hvor kunden selv bestiller maten blir mer vanlig. Her kan kunden følge med på bestillingen sin fra ordren er utført til retten lages, og helt til den er klar for henting. I forlengelse av dette, kan du bruke touchskjermer med betalingsterminaler integrert i løsningen, så kan kunden hjelpe seg selv hele veien, og bestillingene kommer ryddig inn på kjøkkenet uten misforståelser underveis. Mulighetene er mange, og det finnes flinke leverandører som kan hjelpe dere med å tilpasse det konseptet som passer deres serveringssted best.

 

 

Kontantløs betaling

I smittetider er det viktig å tilrettelegge for mindre bruk av kontanter, og mer smittevennlige betalingsløsninger med kort eller mobil har blitt den nye normalen. Mange kunder er godt vant med nettbetalingsløsninger og digitale lommebøker som Google Pay, Apple Pay, Vipps eller tæpping med bankkortet eller med en klokke som har GarminPay eller FitbitPay integrert. I fremtiden vil kunden kanskje kunne tæppe og betale med hva som helst; med solbrillene sine, eller med en nøkkelring? Hvilke løsninger er de mest praktiske for din bedrift, og hva ønsker kundene dine seg?

 

 

Nærmere gjesten

En aktiv bruk av sosiale medier fører deg nærmere gjestene, i tider der fysisk kontakt er trøblete. Informer om dagens rett og gode tilbud på en hygienisk og smittevennlig måte. Facebook er arenaen der «alle» befinner seg. Skal du nå ut til de yngre kundegruppene, er kanskje Instagram eller Snapchat aktuelle arenaer å ta i bruk. I sosiale medier kan dere annonsere for begivenheter, tilbud, menyer, åpningstider og sesongnytt. Men husk: Uansett hvilke sosiale medier du velger, er det viktig å ha en god markedsføringsplan bak og publisere nye innlegg jevnlig for å holde på gjestenes oppmerksomhet. Ellers blir man fort glemt.

 

Markedsføringsverktøy på nett

Kunden er sjefen, og de moderne kundenes meninger ser ut til å ha all makt over hardt prøvede serveringssteder. Økningen i bruken av nettjenester som Google Reviews og TripAdvisor viser akkurat dette. Les deg litt opp på disse tjenestene og lær deg litt om hva du skal se etter. Dette er potensielt gode arenaer for markedsføring, hvis du bruker dem riktig. Uansett om tilbakemeldingene fra kundene skulle være positive eller negative, bør du være rask med å gi et imøtekommende og konstruktivt svar. Løsningsorienterte, vennlige og oppmerksomme restauranter er det moderne kunder vil ha.

 

Trenger du hjelp med det tekniske?

– Ta en prat med din lokale grossist!

 

Les også: 

Slik tilrettelegger du for kontaktløs bestilling og betaling

Hygiene på storkjøkkenet: Hva har endret seg i 2020?

 

 

Hygieneveileder for restauranter

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen