<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Derfor bør du tilby dine gjester alkoholfrie alternativer

Skrevet av Erik Wallentin | 20. sep 2019

Sunnhet eller snusfornuftige kunder? Stadig flere ser etter alkoholfrie alternativer på menyen.

 

Alkostopp-trenden

Det er ikke lenger bare gravide som velger bort alkoholen. Det kan være en lang rekke grunner til å ønske seg alkoholfrie alternativer. Stadig flere, og spesielt unge, legger inn en «hvit måned». Det handler nok i stor grad om helse, men også om økonomi, og det å ha full kontroll på seg selv og omgivelsene en livlig kveld på byen.

 

Gjør stas på alle gjester

Alkoholfrie drikker kan være riktig lekre og smakfulle. Den ikke-alkoholdrikkende gjesten fortjener også å bli skjemt bort. Ta for eksempel sjåføren. Hvilken bareier setter vel ikke pris på en edru gjest som får den svaiende kompisen trygt hjem? - Og ja; klart en kan tjene penger på alkoholfrie bargjengere, også!

 

190920_Trender_bilde2(Servicegrossistene)

Sørg for å vise lidenskap og kjærlighet til gjesten - kanskje spesielt til den som ikke er ute for å drikke seg full? Sjansen er også større for at det er denne gjesten som husker drikkeopplevelsen dagen etterpå!


Skal også fungere til maten

Det er ikke så rart at søt brus, vann med bobler og et tynt utvalg alkoholfritt øl har vært lite fristende alternativer for restaurantgjesten. I tillegg til å være et magert bidrag til omsetningen, har de heller ikke løftet måltidet slik en velvalgt vin eller øl kan gjøre. Mange matretter trenger å møtes med noe syrerikt, balansert av god fruktighet, men ikke søtt. Bitterheten i godt humlet øl renser også opp i munnen når maten er fet. Nå får du en lang rekke alkoholfrie muligheter til nettopp dette.

 

Velsmakende nyheter

Sider og most av frukt, spesielt epler, er jo egentlig ikke noe nytt. Men de alkoholfrie av dem blir stadig bedre, og utvalget har vokst enormt i det siste. Det finnes også konsentrerte destillater av urter og smaker som erstatter brennevinet i alkoholfrie drinker. Og det fungerer. Og bryggeriene kappes nå om å lage de beste alkoholfrie ølene i en rekke stilarter, hvor de beste fort kan forveksles med vanlig øl. En ny trend er også helsefremmende drikker som kombucha – fermentert te med ulike smakstilsetninger – i tillegg til smoothies og juicer av både frukt og grønnsaker.

Det er ingen tvil om at et innholdsrikt, alkoholfritt drikkekart tiltrekker flere gjester som legger igjen mer omsetning, og etterlater gjesten strålende fornøyd. Og klink edru.

 

Få innsikt i de siste trendene i serveringsbransjen

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen