<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Kaffetrender vi vil se mer av i 2020

Skrevet av Merete Raabe Frantsen | 31. jan 2020

Kaffe er en av de mest populære drikkene i verden, og vi nordmenn er blant dem som drikker aller mest. Inn i det nye tiåret ser vi trender og tendenser som vil friste gjestene til å ta seg nok en kopp.

Verdens mest populære drikk

Omtrent en tredjedel av klodens befolkning drikker kaffe hver dag. I følge statistikk fra International Coffee Organization (ICO), drikkes det over 1.4 milliarder kaffekopper verden over om dagen, og konsumet ser bare ut til å øke. Fortsatt topper finnene listene, med sine 12 kilo per person i året, men Norge og Island blir listet som nummer to, med sine 9.9 kilo. Selv om det er den gode, gamle kaffetrakteren som fortsatt foretrekkes her på berget, ser vi at kaffevanene er i endring.

 

Den naturlige kaffesmaken

I følge kaffekjennerne hos Friele, skal den moderne koppen med kaffe gi en følelse av håndverk, og det å nyte en kopp kaffe er ikke lenger bare en handling, men kan være en emosjonell opplevelse. Den sterke sunnhetstrenden som regjerer i trendbildet, påvirker også kaffevalgene gjestene tar. Kaloririke essenser og siruper er i ferd med å fases ut til fordel for sunnere, renere alternativer. Naturlige kaffebønner og den gode opplevelsen, men også lek med smak, aroma og tekstur er i tiden. – I 2020 ser det ut til at folk vil ha naturlige ingredienser og rike sanseopplevelser i sin daglige kopp kaffe.

 

Kvalitet over kvantitet

Kapselmaskinene har blitt rimeligere, og du får dem i et utall varianter. De brukervennlige maskinene gjør det enkelt for folk flest å lage seg en kjapp, nybrygget og god kaffe i farta. De har blitt så vanlige at gjesten nærmest forventer å finne favorittkapselen sin i utvalget på hotellbuffeten eller i kantinen på arbeidsplassen. – Og om du også tilbyr traktekaffe på kanne: Brygg mindre porsjoner ofte, og unngå lunkne rester. – Den moderne gjesten ønsker seg kvalitet!

 

brasilstandard

Ekte råvarer og ærlige opplysninger om opprinnelse, merking og sporing, er viktig for den stadig mer mat- og miljøbevisste kaffekunden.

 

Bærekraftig kaffe

I takt med den økte bevisstheten rundt miljø og bærekraft, utvikles også kaffetyper med lettere karbonavtrykk. Mangfoldet av organisk fremstilte og bærekraftige kaffebønner blir stadig større, og det er viktig å ha på plass de rette merkingene og sertifiseringene. Produsentene jobber også konstant med forbedring av alt fra emballasje og produksjonsmetoder, for å skape produkter med de gode historiene bak. Forbrukerne krever en stadig mer gjennomsiktig matbransje, og det kan lønne seg å sette frem litt ekstra produktinformasjon om kaffedrikkene du serverer, og vise at du er med på å ta det kollektive, bærekraftige ansvaret, – ned til minste kaffedråpe.

 

Unge kaffedrikkere

Globalt sett ser vi stadig flere unge mennesker som fristes av kaffekoppen, også i nasjoner som ellers ikke er regnet for å være typisk kaffedrikkende. Trendy kafeer og lekre kaffedrikker florerer blant unge mennesker på sosiale medier. Sjekk ut emneknagger som for eksempel; #coffeelovers, #coffeeshops, #coffetime eller #coffedrink, hvis du trenger litt inspirasjon!

 


Visste du at..

Mange av oss nordmenn er avhengige av å starte dagen med en rykende kopp ferskbrygget kaffe. I løpet av 2019 leverte Servicegrossistene kaffe til storhusholdningsmarkedet tilsvarende hele 235 millioner kaffekopper!


 

Kaffebaserte alkoholdrikker

«The Culinary & Cocktails Trend Forecast revealed that lower-alcohol spritzes will become a big food trend to follow in 2020», står det å lese i en artikkel fra amerikanske Business Insider. Trenden med cocktails og drinker med litt mindre alkohol, er altså en sterk tendens som preger hele bransjen. I denne sammenheng spås det at kaffebaserte cocktails og ulike espressobaserte drikker, både med og uten alkohol, er høyst aktuelle drikker å sette på menykartet i det kommende året.

 

Kalde kaffedrikker

På slutten av 2010-tallet, økte populariteten for kaldbryggede kaffedrikker, og denne trenden ser ut til å fortsette inn i det nye tiåret. Frappé og frappuchino, islatte og iskaffe; – innovative kafeer overrasker stadig kaffetørste og leskedrikk-hungrige kunder med nye varianter.

Ønsker du å være skikkelig trendy i 2020? Lek og smak deg frem til en leskende, alkoholfri og god kaffedrikk. Kanskje du kan teste ut en kombinasjon med en av de nye, vegetariske melkeerstatningene som er å få på markedet? Hva med en frisk kokoskaffe eller en lun havre-latte?

 

Mattrender for 2020

Kilder: Business insider, Big7travel, ICO (International Coffee Organization), Friele

 

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen