<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Kortreist mat for en mer bærekraftig fremtid levert av din grossist

Skrevet av Nenad Despotovic | 04. okt 2019

En lokal grossist som kjenner nærmiljøet ditt, er selvfølgelig også opptatt av å løfte frem og ta vare på ressursene som vokser og gror rett i nærheten.

 

Kortreist bevissthet

Kortreist er trendy, og for restaurantgjestene dine blir miljøfokuset en stadig større del av hverdagen. Derfor er det positivt for restaurantens omdømme om råvarene dere bruker i er fra lokale gårder. Det er godt å kunne dele dette budskapet med gjesten; «Vår mat er dyrket lokalt og kortreist!», og vite at dere kan stå inne for dette 100 %! En fullsortimentsgrossist kan hjelpe dere med å holde det dere lover.

 

Lokalmat med restaurantkvalitet

Lokalt forankrede grossister er nær produsentene, og vet hvor de skal få tak i godbitene. Servicegrossistenes grossister i det ganske land er på konstant søken etter trofaste, lokale produsenter som kan levere til de volumene og kvalitetene en kravstor storkjøkkenbransje krever. At maten er produsert lokalt er alene ikke nok, kun det beste er bra nok for serveringsbransjen.

 

191004_Trender_bilde2(Servicegrossistene)

At en vare er produsert lokalt, er i seg selv ikke nok for at en storkjøkkengrossist skal distribuere den videre til kundene sine. Produktet må også holde restaurantkvalitet. Ved å stille tydelige krav vil vi sikre en bærekraftig lokalproduksjon også videre inn i fremtiden.

 

Gode samarbeidspartnere

En grossist kan ikke gjøre hele jobben alene. En landsdekkende grossistkjede som Servicegrossistene har også noen gode hjelpere som hjelper til med å finne lokale leverandører for de volumene som kreves til serveringsbransjen. Hanen og lokalmat.no er aktører som setter små, lokale produsenter i kontakt med bransjen. Ta gjerne en titt på hjemmesidene deres og se om du finner noe fristende!

 

Økt etterspørsel=økt produksjon

Grossistene som leverer til storhusholdning kan volum og kvalitetssikring. Når etterspørselen på lokalproduserte varer stiger, vil også flere bønder tilby slike produkter - og med grossistens hjelp øker også etterspørsel og produksjonsvolumet på de lokale varene. Sånn sett kan en grossist legge ganske stort press på den lokale matproduksjonen og hjelpe de små produsentenes bærekraftige hjul i gang, og kanskje redde verden – litt?

 

Sprer grønn glede

Servicegrossistene leverer frukt og grønt til mange, og jobber hele tiden for at kundene skal få kvalitetsvarer – og bli fristet til å servere bærekraftige matvaner til et enda større publikum. Visste du at Servicegrossistene også leverer frukt og grønt i hele Finnmark og til Svalbard, Hopen og Bjørnøya? Dette krever mye ekstra jobb og oppfølging, men grossisten strekker seg mer enn gjerne litt ekstra for å levere det aller beste til sine kunder – og gjøre verden litt grønnere.

 

Bærekraftig varelevering til restaurant? Dette bør du tenke på!

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen