<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Slik tilrettelegger du for kontaktløs bestilling og betaling

Skrevet av Mette Kittilsen | 11. sep 2020

I få andre bransjer florerer det så mange ulike bestillings- og betalingsordninger som i serveringsbransjen. Kunder flest er faktisk ganske fleksible, og mange er stort sett villige til å betale både med kontanter, kort og apper – men hvordan går du frem for å finne løsningene som passer best for din restaurant?

 

1. Kartlegg behovet dere har.

Det finnes en jungel av muligheter, og det er fort gjort å se seg blind på uimotståelige tilbud eller fancy løsninger hos andre. Derfor kan det være lurt å aller først finne ut hvilke behov dere faktisk har i bedriften. Samle kollegene og still dere noen spørsmål:

  • Hva slags betalingsmåter er kundene deres komfortable med?
  • Hvilket aldersspenn har dere i kundekretsen?
  • Kan noen løsninger gi dere fordeler som tidsbesparelse per ekspedering, hygienefordeler, fordeler med etterarbeid eller en enklere regnskapsføring?
  • Har dere allerede kassesystemer som kan tilpasses nye løsninger?
  • Er det noen i kollegiet som har erfaring med spesifikke systemer?
  • Kan dere utveksle erfaringer med andre serveringssteder i området?

 

2. Research: Orienter dere om mulighetene.

Gjør noen søk og finn ut hva mulighetene deres er:

 

Selvbetjent bestilling

Her finnes det mange løsninger å velge i. Stadig flere restauranter investerer i store berøringsskjermer til selvbetjente bestillinger. Andre satser på apper eller nettbaserte menyer som gjesten kan administrere med sin egen smarttelefon. Bestillingene kan komme direkte inn til kjøkkenet, og dere unngår kanskje de små misforståelsene som ofte oppstår på veien. Kan en slik løsning gjøre håndteringen av bestillingene smittemessig tryggere og mer effektive for restauranten?

 

Kontantløs betaling

Gjennom koronapandemien har betaling med kontanter blitt vurdert som en risiko for smittespredning. Nå er det de mer smittevennlige betalingsløsningene med kort eller mobil som nå har blitt den nye normen. Tilrettelegging for betaling med Vipps eller med tæpping er nærmest blitt selvfølge. Digitale lommebøker, som Google Pay og Apple Pay blir stadig mer vanlig, og GarminPay og FitbitPay gjør det mulig for kundene å utføre betalinger med klokke. I fremtiden vil kunden kanskje kunne tæppe og betale med hva som helst; med solbrillene sine, eller med nøkkelringen sin. Hvilke løsninger er de mest praktiske for din bedrift, og hva lønner seg for fremtiden?

 

Digitale menytavler

Smarte, interaktive tavler kan endre menyinnhold med få tastetrykk og informere mange gjester i restauranten samtidig. Levende bilder eller lekre stillbilder, prislister, menyer, viktig informasjon og fristende tilbud. Dere kan bruke interaktive, klikkbare skjermer, skjermer som har tidsinnstilte menyoppdateringer, skjermer montert i bordplater og skjermer med integrert betalingsterminaler. Skjermløsninger kan trigge mersalg, skape liv og vise frem hvem dere er. – Det finnes mange kreative muligheter!

 

200911_Etter-korona_bilde2v2(Servicegrossistene)-copy

Bestillingsløsninger på nett eller i en app på telefonen, vil falle i smak blant gjester som er glade i smarttelefonen sin. Har du en ryddig løsning som er enkel å forstå, krever det bare få tastetrykk av gjesten for å få en smittetrygg restaurantopplevelse.

 

3. Snakk med noen som kan hjelpe dere videre

Når dere har satt dere ned og funnet ut hva dere egentlig ønsker, kan du forhøre deg med din grossist eller dem dere har innkjøpsavtale med. Dette er aktører som har god erfaring i bransjen, som kjenner andre serveringssteder i området og som vet hvilke behov dere som bedrift har.

En omstilling vil alltid kreve en innsats, men husk at mange av disse løsningene er utviklet nettopp for å gjøre den daglige driftsjobben din litt enklere.

 

Les også:

 

Hygieneveileder for restauranter

 

Kilder: tietoevry.com, vipps 

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen