<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Suksesshistorie: Beredt

Skrevet av Petter Utne Børrehaug | 28. jun 2019

Servicegrossistene er stolt leverandør til en rekke ulike kantinekonsepter innen både privat og offentlig sektor. I kantinekjeden Beredt lages det ikke bare mat til sultne lunsjgjester. Her får også mennesker hjelp til å finne en ny retning i livet.

 

En hovedingrediens til mestring

I fylkeskommunehuset i Bergen er de ansatte så heldige å få spise sin daglige lunsj i en Beredt-kantine. Her møter vi glade kantinemedarbeidere og glade gjester. Beredt er en arbeids- og inkluderingsbedrift, og hjelper mennesker som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet tilbake i jobb. Kantinekoordinator Morten Fredrik Hoff forteller at Beredt-kantinene virkelig har vært en suksess: “Uansett bakgrunn, er mat noe alle kan identifisere seg med. Det er en iboende matglede i oss alle, og med mat som hovedingrediens er det lett å vekke arbeidsgleden og mestringsfølelsen,” påstår han.

 

Morten Fredrik Hoff

 

Nøkkelen til suksessen

De ansatte i Beredt er en blanding av mennesker ansatt på vanlig måte og mennesker som følger et attføringsprogram. Hele 50 % av alle som gjennomfører dette programmet ender opp i fast jobb. Beredt konkurrerer på helt like vilkår som rent kommersielle bedrifter innen kantine og catering. Nøkkelen til suksessen er hjemmelaget mat, blide og motiverte ansatte og den løse og gode tonen.

 

Felles verdier

Som leverandør har Beredt valgt Servicegrossistene Måkestad, og Morten Fredrik forteller at i Måkestad har kantinekjeden funnet en leverandør der han finner de samme verdiene de selv står for: Glade mennesker, kvalitet og høy servicegrad.

 

sg03

Servicegrossistene er stolte av å levere varer til Beredt, en organisasjon som bidrar til at andre lykkes

 

Klarer ikke gjestene å spise opp maten sin? Hos beredt har de egne, gjenbrukbare matbokser kan gjesten enkelt ta maten med seg. Boksen kan gjesten kjøpe og vaske selv, eller den kan lånes i kantina. – Et smart tiltak for å unngå unødvendig bruk av engangsemballasje, og for å redusere matsvinnet.

 

Last ned sjekkliste

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen