<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Suksesshistorie: Du Verden Tromsø

Skrevet av Helene Ask Hunskaar | 01. nov 2019

Ved siden av havneterminalen på Prostneset, med flott utsikt mot Ishavskatedralen på andre siden av sundet, ligger et av Tromsøs nyeste og hyggeligste restauranter.

 

Mange jern i ilden

Den nye Du Verden-restauranten er bare den siste av en lang rekke prosjekter som eier og driver Lasse Bjørback står bak. Siden 2014 har han blant annet drevet søsterrestauranten Du Verden i Svolvær, og etter hvert har det blitt tre hoteller i kjeden Fast Hotels. Lasse og samboer Kristine driver i tillegg et rorbuanlegg og et vandrerhjem i Svolvær. «Det er ganske intenst, det vi driver med, men vi er opptatte av å være til stede, og så har vi flinke folk som vi stoler på!», understreker han.

 

191101_Trender_bilde2(Servicegrossistene)

Det er det driftige samboerparet Kristine Andreassen og Lasse Bjørback som står bak den nye, flotte restauranten på kaia i Tromsø. (Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media)

 

Variert servering under ett tak

Det er mange fine serveringssteder som slåss om oppmerksomheten i Tromsøs gater, men hvert sted har sin egen, lille nisje. Hos Du Verden finner gjestene flere matkonsepter under samme tak. Alt fra pizza, hamburgere og kyllingsalat, til fiskeretter, kjøttkaker og fine dining, 7-rettersmiddager på bestilling. «Vi satser på mat som håndverk!», sier Lasse. «Jeg har vært opptatt av at vi skal ha ett hus, og at vi skal ha noe for alle. Smaksløkene våre er jo ikke like; og går man ut med vennegjengen, familien, eller med jobben, har vi ofte ulike preferanser. Her kan alle gå ut og spise samme sted.»

 

Ønsker du å lese mer om Du Verden i Tromsø, eller kanskje bestille et bord? Besøk deres hjemmeside her!

 

191101_Trender_bilde3(Servicegrossistene)

Ønsker alle velkommen: «Jeg har alltid vært opptatt av at vi skal ha ett hus, og at vi skal ha noe for alle », sier eier og daglig leder av Du Verden, Lasse Bjørback.

 

Et viktig samarbeid

For å få det brede spekteret med varelinjer på plass, er også det nære samarbeidet med grossisten alfa og omega. «Uten ServiceNord Engros hadde vi ikke klart oss!», påstår Lasse. «Det at de har varene på lager, og at ikke alt er basert på transit, utgjør en enorm forskjell! Hos ServiceNord er det mennesker som tenker selv, løser problemer og viser service. Skulle det være manko på en ordre, er det noen som ringer meg; ‘Nå har vi ikke mer inne av vinen du bestilte, men vi har en tilsvarende her fra en annen leverandør.’ De opplyser oss om andre muligheter, og vi slipper å sitte alene med nettbutikken. Her hvor avstandene er så store, er det viktig at vi samarbeider godt med leverandøren. Hvis kjøkkensjefen pakker ut en fredag og ser at det mangler hundre liter melk, tar det tid å få varene levert ut til Lofoten. ServiceNord finner en løsning for oss», sier han.

 

En smak av nordnorsk raushet

Om du er i Tromsø og ønsker en smak av noe autentisk nordnorsk mat, eller ønsker å nyte et godt måltid i flotte omgivelser; ta en tur på fergekaia med utsikt over til den vakre ishavskatedralen og nyt rausheten og den gode stemningen. Avstandene kan være store og forholdene kan være barske her i nord, men i denne restauranten spares det ikke på noe.

 

Få oversikt over hva du kan bestille fra oss. Få oversikt her.

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen