<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=283086458954627&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Verdien av Instagram-vennlige presentasjoner for ditt bakeri og kafé

Skrevet av Merete Raabe Frantsen | 05. nov 2019

Du serverer herlig kaffe og verdens mest smakfulle bakverk i kaféen din, men har du tenkt over hvordan alt det gode du har i disken eller serverer kundene, faktisk ser ut?

 

Smakfulle sanseinntrykk

Det betyr nesten mer hvordan maten ser ut enn hvordan den smaker, for forskning viser at vi ‘spiser’ først med øynene, ørene og nesen før vi putter maten i munnen. Matopplevelsen starter derfor allerede før maten når tunga.

 

Instagram-vennlig bedriftspersonlighet

Bilder er en kommunikasjon som appellerer direkte til våre følelser og kan treffe mange ulike mennesker på tvers av bakgrunn og kultur. Instagram gir dere muligheten til å vise frem bedriftens egentlige identitet til kundene deres. Et bilde kan på få sekunder vise hvem dere er, hva dere driver med og lidenskapen dere har rundt merkevaren. Skaper dere en Instagram-profil som kunder kan få noe av verdi, se noe som frister og lære noe om de ansatte eller bedriften, er sjansen også større for at dere får noen trofaste følgere – og kunder. Velg en stilretning som er deres egen og den må være troverdig. Kundene må kjenne seg igjen det som de har sett på bilder i det de finner på tallerkenen, så de også kan få sine egne Instagram «moments».

 

191105_Bakerihjelperen_bilde2(Servicegrossistene) (1)

Små detaljer kan utgjøre store forskjeller. – En liten sjokoladedetalj, kanskje til og med med bakeriets logostempel på, er en delikat og eksklusiv detalj som gjør produktet lett gjenkjennelig i sosiale medier.

 

Lekkert og uimotståelig

Det kan virke enkelt, og det er genialt: Serverer du mat som ser bra ut, trigges gjestene til å dele bilder i sosiale medier, og dermed markedsføre bakeriet for deg. Trenden har allerede pågått lenge, og bakerier verden over har gjort stor suksess med nettopp å fokusere på å være synlige i sosiale medier, og spesielt på den viktige visuelle kanalen Instagram. Men det kommer ikke helt av seg selv. Dykker du litt dypere, kan du finne frem til noen universelle triggerpunkter som treffer de fleste gjester; krem og fyldige toppinger, farger, strøssel og rennende sjokoladesaus. Spennende trendprodukter som rawkaker, scones og bubble waffels, vekker nysgjerrigheten. Vil du virkelig ha oppmerksomhet, kan du dra det enda litt lenger og tenke helhet rundt interiør og atmosfære og legge inn det lille ekstra rundt presentasjonen. Kanskje du kan rigge til et eget Insta-hjørne på utsalgsstedet, med fargerikt bestikk og servietter, til de litt ekstra ivrige knipserne?

 


Instgram-tips fra Idun Industrier:

Bruk gjerne bake-off, men pynt med ostekrem og topping i spennende farger og teksturer. Driver dere også med isservering? Kanskje strøsselet kan brukes til å gjøre kakedisken noen hakk mer instavennlig?


 

Spre det gode ryktet

Tenk deg at du er ute og reiser og kommer til et sted du ikke har vært før. Du er sulten. Hvor finner du inspirasjon til et stilig sted som har det lille ekstra? Det er mange som faktisk bruker Instagram for å finne frem til de små perlene som har den ekstra «it»-faktoren. Har du en god og aktiv konto for kaféen, geo-tagging og en godt fungerende emneknagg, kan du faktisk lokke til deg kunder langveisfra. Gratis markedsføring burde vel være verdt en liten ekstra innsats?

 

Tips til markedsføring på Instagram:

  • Lag en insta-strategi og hold siden til bedriften ren og konsekvent, la det være «en rød tråd» i alt som legges ut, så bygger du opp en egen unik og gjenkjennelige stil.
  • Gjør deg kjent med Instagrams egne verktøy tilpasset bedrifter.
  • Bruk geo-tagging; da finner gjestene lettere frem, og du styrker bedriften som merkevare.
  • Legg gjerne på emneknagger/hashtags, men vurder dem nøye. Husk at alle tags skal gjenspeile verdiene til bedriften. Vil du knytte deg til en event i nærområdet og vise at du er engasjert i den lokale handelsstanden? Eller er du opptatt av å møte de unge på sine arenaer? - Sørg for at de rette folkene ser bildene dine!
  • Unngå å poste reklamebudskap. Da kan du risikere ta folk mister lysten til å følge deg.

 

Foto-tips:

Skal du ta bilder for kafeen din selv? Da er det lurt å tenke på et par ting:

  1. Husk at i Instagram er bildene helt kvadratiske. Når du tar bilder, er det lurt å sørge for godt med luft rundt motivene, så det blir lettere å ta dem i bruk. Ha gjerne horisontale motiver som utgangspunkt.
  2. Når du skal ta foto av mat: gå tett på og lek deg med å sette kameraet på skrå. Du kan også ta bilde rett ovenfra, over et dekket bord, for eksempel.
  3. Tør å skille dere ut, men vær trofast til merkevaren dere allerede har bygget opp. Tenk gjerne gjennom hvordan fargene i bildene skal være, og hvordan dere komponerer dem. Kan dere finne frem til en egen stil?

 

En komplett allergiguide for bakeri og kafé

Til toppen Skriv ut denne fagartikkelen